Blinis
Ingredienser:
Dej:
150g Boghvedemel
2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 Æg
400g Kærnemælk
Smør til stegning
Eksempel på Topping:
Hytteost
Røget laks
Peber
Purløg
Fremgangsmåde:
Del æg i hvide og blomme. Pisk hviden stiv evt. med en dråbe hvidvinsedikke. Pisk eller rør alle de andre ingredienser. Vend tilsidst den stive æggehvide i. Lad hvile i en 30 minutter på køkkenbordet. Eller i køleskabet hvis de ikke skal laves med det samme.
Steg herefter de lækre Blinis på panden i lidt smør. Jeg synes det er lækrest hvis de er 10-15 cm i diameter.
Der kan bruges forskellige toppings. Jeg foretrækker at servere et par stykker i skåle så man selv kan bestemme. Hvis det skal være mere festligt kan man selvføgelig anrette det.
I den viste topping skærer jeg det røgede laks fint og blander det med hytteost og evt. lidt peber. I denne ret foretrækker jeg tynde lakseskiver ligesom dem til Gravad laks. Purløg drysses over tilsidst.
Skift laks ud med avocado + salt for en ren vegetarisk oplevelse.
Historie
Let modificeret opskrift fra Meyers Glutenfrie bagebog. Topping er min egen.