Blomkåls tærte
Ingredienser:
Dej:
50g Tapiokastivelse
200g Boghvedemel
200g Rismel
salt
2 æg
7-8 spsk olivenolie
7-8 spsk vand
Fyld:
1 Blomkål
1 løg
150 ml madlavningsfløde
Hakket persille med rund hånd
1 tsk muskat
1 tsk salt
1/2 tsk peber
4 æg
200 g Cheddar ost
1 spsk stærk sennep
Olivenolie til at pensle formen
Fremgangsmåde:
Rør ingredienserne til dejen i en foodprocessor indtil den er forholdsvis fast. Ælt den derefter til den er som marcipan og lad den hvile på køl i en time.
Riv eller snit alle ingredienser til fyldet undtagen æg og ost. Kog blomkålen i buketter i 5 minutter. Steg det hakkede løg på panden. Si vandet fra blomkålen og kog blomkål, løg, madlavningsfløde og krydderier op til en sauce. Lad derefter det hele køle af.
Når det er koldt røres æg og revet cheddar i. Afkølingen skal ske for at æggene ikke koagulerer.
Fór en tærteform med halvdelen af dejen. Put fyldet i og læg resten af dejen over som låg. Skær et kryds i så dampen kan slippe ud.
Bag den i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.
Historie
Denne tærte er inspireret af en engelsk cauliflower pie, men tilberedt mere i stil med squash tærten.