Brun sovs (vegetarisk og glutenfri)
Ingredienser:
1 skalotteløg
Smør til at steg i.
½ l kaffefløde
1 spsk sukker
1 spsk Ribsgele
1 terning glutenfri Grønsagsboullion
1 tsk instant kaffe
Salt
Peber
½ dl Sherry vinedikke
Maizena
Sovsekulør (af den slags der er lavet af karamel så den er glutenfri)
Fremgangsmåde:
- Blend og steg skalotteløg i smør
- Tilsæt sherry vineddikke og lad det dampe lidt af.
- Tilsæt kaffefløde, sukker, ribsgelé, kaffe og grønsagsboullion
- Smag til med salt og peber
- Bring i kog i 1 minuts tid imens du tilsætter Maizena efter behov
- Tilsæt sovsekulør efter behov
Historie
Denne sovs anvender jeg normalt til flæskestegen juleaften. Den slår de klassiske brune sovse med kødsky med flere længder uden at gå på kompromis med det klassiske. Når det skal være vegetarisk og glutenfrit skal det gerne være bedre end normalt, ikke dårligere.