Chokoladelagkage
Ingredienser:
3 chokobunde (Glutenfri)
Creme:
1/4 liter piskefløde
150g mørk chokolade
En lille skvis rom
Makroner (Glutenfri)
Sirup
Syltede pærer efter behag
Glasur:
Flormelis + Kakaopulver
Fremgangsmåde:
Smelt chokolade i piskefløde. Køl af i køleskab i en times tid. Pisk til flødeskum. Tilsæt rom + makroner efter behag. Skær syltede pærer i tern og tilsæt også til cremen. Smag til med sirup. Fordel på lagkagebund. Pynt med glasur + krymmel eller lignende.
Historie
Denne lagkage er et forsøg på at genskabe en fantastisk lagkage jeg smagte for år tilbage på de 1000 kanders café i Flensbürg. Det lykkedes ganske godt. Efter jeg har fået konstanteret Cøliaki har jeg dog kun lavet den en enkelt gang da glutenfri chokolade bunde er umulige at opdrive. Man må selv bage dem. Almindelige lyse glutenfri lagkagebunde har man i en periode kunnet købe i Føtex.