Jespers Opskrifter   Om  Links  Glutenfri ØL

Confiteret and - lun salat

Ingredienser:

1 dåse confiteret and (f.eks fra dåse - kan købes i alm. supermarkeder)
2 stk. hjertesalat
Kerner fra 1/2 granatæble (evt. købt pillet hvis man er doven)
50g valnøddekerner (el. pecannødder eller lignende)
1 stk. skalotteløg
2-3 små kartofler pr. mand

Dressing:
2 fed hvidløg
5 spsk vindruekerolie
1 spsk hvid balsamico
1 spsk stærk sennep
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Skræl + halver kartofler.

Åbn dåsen og varm den en lille smule op i vandbad til fedtet smelter.

Steg kartofler på panden i lidt andefedt (ca. 30 minutter)

Steg også kødet på en anden pande.

Rist valnøddekernerne på en 3. tør pande.

Bland dressingen, undtagen olien (der tilsættes langsomt under omrøring så det emulgerer)

Skær salat og løg og bland med granatæblekerner og dressing.

Fjern ben fra kødet, riv det i stykker og bland det i. Pas på små stykker knogle.

Knus valnøddekerner og bland også i.

Server med de nu færdige kartofler.

Historie

Kan bruges som forret eller hovedret (hvor man evt. kan skrue op for kartoffelmængden)

En inspireret kopi af lun salat med andeconfit fra Spise med Price.

Udgivet 10.Oct 2020.