Fiberbrød (Glutenfrit)
Ingredienser:
1 dl Boghvedemel
1 dl Rismel
5/4 dl Tapiokastivelse (eller f.eks glutenfri havremel)
1/2 dl Pofiber
1/2 dl psyllium frøskaller
1 spsk natron
2 tsk salt
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl Solsikkekerner
6 dl Kærnemælk (eller tykmælk)
1/4 dl sirup
1 spsk olivenolie
1 æggehvide
Fremgangsmåde:
- Sæt ovnen på 250 grader
- Bland de tørre ingredienser
- Tilsæt de våde ingredienser under omrøring (med røremaskine - skal være grundigt omrørt)
- Pensl en form og tilsæt dejen
- Drys med flere kerner
- Sæt ovnen ned på 180 grader og midterste rille (bagningen starter derfor varmt men køler langsomt).
- Bag i 75 minutter
Historie
Kommer fra bogen Bag Glutenfrit - men modificeret. Bogen indeholder flere interessante opskrifter, men generelt har de misforstået hvor meget sirup man skal putte i sine brød. Så hvis man følger opskrifterne slavisk kommer alle brød til at smage som kage. I denne opskrift (s.31) har jeg halveret sirups mængden og de giver et fantastisk lækkert brød til pålæg.