Flæskesteg
Ingredienser:
1 stk svinekam ca. 2.kg
Vand
Fint salt
Laurbærblade
Øl (Glutenfri)
Fremgangsmåde:
- Varm ovn op til 175 grader (Både oven og undervarme)
- Læg Flæskesteg i bradepande med svær nedad.
- Dæk svær med vand. I ovn ½ time.
- Tag stegen ud. Sørg for at svær er ordentlig ridset.
- Vend stegen. Gnid salt imellem svær gerne fint salt.
- Sæt laurbærblade imellem svær.
- Tilbage i ovn ved 175 grader 45 minutter.
- Hæld øl over svær.
- Tilbage i ovn. Denne gang 1 time. Hvis 1½ kg kun 45 minutter, hvis 3 kg. 1t og 15 minutter. Ekstra 15 minutter hvis meget tyk steg.
- Hæld sky fra.
- Tilbage i ovn. Denne gang midterste rille, max. temperatur, varmluft. ca. 15 minutter.
- Sværen bør være sprød nu. Hvis ikke, så tilbage på øverste rille, sæt ovnen på grill ca. 1-5 minutter. Afhængig af grill styrken. Pas på sværen ikke bliver sort.
Historie
Denne opskrift laver jeg 2 gange om året. Juleaften og den årlige julefrokost. Den giver (næsten) altid sprøde svær.
Pga. vegetarerne i selskabet laver jeg normalt aldrig sovs af skyen, men det kan man naturligvis gøre hvis man foretrækker allestedsværende kødsmag overalt :) Personligt foretrækker jeg også selv en lettere sovs.
Den originale opskrift ligger på http://flaeskesteg.dk/ - den er dd. ikke tilgængelig.