Glamorgan pølser (vegetariske)
Ingredienser:
30g smør
150g porre
200g Glutenfri rasp (køb f.eks i Rema eller brug egne brødrester)
Persille (Men vælg f.eks hvidløg hvis resterne skal gemmes)
Timian (vælg også gerne tørret)
300g Cheddar ost
3 Store økoæg - delt i blomme og hvide
2 tsk sennep
Salt
Olie
Peber
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en stor non-stick stegepande og steg porren forsigtigt i 8-10 minutter, eller indtil den er blød, men ikke farvet.
Bland 100g rasp, persille, timian og ost i en stor skål og bland godt.
Pisk æggeblommer med sennep, salt og masser af friskkværnet sort peber i en separat skål.
Fjern stegepande fra varmen og bland porrerne i skålen.
Tilsæt æggeblommer og bland godt sammen.
Fordel porre blandingen i 16 dele og rul pølser.
Placer pølser på en bakke med bagepapir.
Pisk æggehviderne let i en skål til de er skummende.
Drys rasp på en stor tallerken. Dyp pølser én ad gangen i ægget og rul i raspen til det er jævnt belagt.
Køl af i køleskab i 30 minutter inden stegning.
Steges i 10-12 minutter.
Historie
Jeg så oprindeligt denne opskrift i det engelske BBC show der hedder Hairy Bikers. Den originale opskrift er her: Glamorgan sausages