Gullaschsuppe
Ingredienser:
½kg Oksekød (el. Kidneybønner hvis den ønskes vegetarisk)
1 løg
2 grønne peberfrugter
2 fed hvidløg
1 ds flåede tomater
1 tsk kommen (strøget)
2l vand
1 Bouillion terning (grønsags hvis den ønskes vegetarisk)
2 Bagekartofler
2 Gulerødder
2 tsk pabrika
Salt / Peber
1 tsk Samba olek el. andet chili
Fremgangsmåde:
- Svits løgringe og peberfrugt
- Tag op. Svits hvidløg og kød (el. bønner som er forkogt osv.)
- Tilsæt paprika
- Tilsæt flåede tomater + resten
- Kog lang tid
- Skær gulerødder og kartofler i terninger og tilsæt i 20 minutter
Historie
En af mine ældste opskrifter. Har lavet den siden slut 90’erne. Den vigtigste ingrediens er kommen og det er MEGET vigtigt at dosere kommen rigtigt - bare den dobbelte mængde vil ødelægge retten, men i den rette dosis giver det et helt fantastisk pift.