Indiske gule ærter
Ingredienser:
400 g løg
2 spsk smagsneutral olie
4 fed hvidløg
2 spsk karry
2 tsk spidskommen
3 nellikke
4 laurbærblade
1½ l grøntsagsbouillon
200 g gule flækærter
400 g gulerødder (el. persillerod)
Saft af limefrugt
Salt
Kokosmel
Æble
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg i blender. Svits til det er klart.
- Tilsæt karry + spidskommen.
- Tilsæt bouillon og flækærter.
- Tilsæt Laurbærblade og nellikker.
- Lad simre under låg i en 1 time.
- Fjern Laurbærblade og nellikker.
- Blend suppen med stavblender.
- Tilsæt reven gulerod eller persillerod og kog nogle minutter.
- Smag til med salt og evt. en dråbe chilisauce.
Topping: Æble i tern og ristet kokosmel.
Historie
Jeg er ikke sikker på hvor jeg har denne opskrift fra, jeg mener det er en bog eller et blad. Den er en success herhjemme da den er både vegetarisk og glutenfri.