Jespers Opskrifter   Om  Links  Glutenfri ØL

Jespers Curry

Ingredienser:

Olie til stegning
2 ds kokosmælk
1 Grøn peber
1 Grønsagsboullion terning
3 spsk sukker
Salt
1 Blomkål
2 tsk Sorte sennepskorn
1 tsk bukkehornsfrø
1 spsk tørret koriander
1 spsk spidskommen
2 spsk gurkemeje
1 spsk samba olek (el. andet chili)
3 spsk Hvid balsamico
1 Lime
3 fed hvidløg

Optional:
Fisk el. Lam
4-5 friske tomater
1tsk Knust ingefær
1 stor håndfuld Kidneybønner
1 Bagekartoffel

Fremgangsmåde:

Udover de andre krydderier kan man også tilsætte ingefær det giver en mere spids smag. Som alternativ el. supplement til blomkål kan man tilsætte en bagekartoffel skåret i tern. Hvis man har lyst kan man give retten en smuk orange farve ved at blende 4-5 tomater og tilsætte. Bør serveres med ris (basmati) og noget sødt eksempelvis æblegelé.

Historie

Denne hjemmekomponerede Curry kickstartede min interesse for indisk mad. Jeg husker jeg serverede den for gæster første gang til min fødselsdagsfest i 2001. Her lavede jeg basis sovsen i en stor 10 liters gryde og delte det derefter ud i en Vegetar variant, en Fiskevariant og en 3. med Lam.

Udgivet 8.Sep 2018.