Knækbrød (Glutenfrit)
Ingredienser:
3,5 dl Glutenfrit mel (Finax)
1 dl havregryn (glutenfri)
2 tsk salt
1 tsk bagepulver (glutenfri)
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø (alternativt græskarkerner)
2 dl vand
1 (lille) dl olie
Fremgangsmåde:
- Rør dejen sammen og fordel på to stykker bagepapir i bagepladestørrelse. Den skal være klistret og blød.
- Tag et ekstra stykke bagepapir, læg det ovenpå dejen, og tryk, massér og til sidst rul dejen flad, helt tynd og jævn, passer ca. med bagepladen.
- Forskær dejen i den ønskede knækbrødsstørrelse.
- Begge plader sættes i varm oven 210 grader.
- Bages ca. 10-12-15 minutter helt afhængig af dejkonsistens og udrulningstykkelse.
- Når den er brun i kanten er den færdig.
- Lægges på rist og køler af.
Det sker ofte, at de midterste 4 stykker ikke er helt færdige, tag i så fald bare de yderste stykker af.
Historie
Jeg fik opskriften af min kammerat Heine da den smagte så eventyrligt godt. Jeg byttede senere melet og andre ingredienser ud med glutenfri varianter. Det viste sig ikke at gøre noget selvom jeg byttede ingredienserne 1-1. Resultatet er for en gang skyld præcis det samme. Måske pga. den store fedtmængde der er i knækbrød.