Pasta e Fagioli
Ingredienser:
100g tørrede Hvide, Borlotti eller Pinto bønner
Olivenolie
3-4 Gulerødder
3-4 Porrer
3-4 Fed hvidløg
3 dåser flåede tomater
200-300g Grønkål
1 liter Grønsagsboullion
1 spsk Engelsk Sauce
Små pastaer (som f.eks suppehorn)
50g Parmesan
1 knivspids kanel
Salt
Peber
Evt. mere vand
Fremgangsmåde:
- Læg bønnerne i vand 8-24 timer før.
- Kassér bønnevandet herefter.
- Kog bønnerne i nyt vand i 45-60 minutter - tilsæt salt de sidste 15 minutter.
- Blend rensede gulerødder, porrer og hvidløg.
- Steg grønsags blandingen i suppegryde ved lav varme i ca. 20 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Tilsæt flåede tomater
- Tilsæt bønnerne.
- Tilsæt kanel
- Tilsæt boullion
- Tilsæt engelsk sauce
- Smag til med salt og peber
- Rens grønkål og hak groft.
- Tilsæt grønkål
- Kog det hele i 2 timer (sørg for at bønner er dækket med vand hele tiden)
- Tilsæt parmesan
- Kog suppehorn i en anden gryde 2⁄3 af den normale kogetid for suppehorn.
- Tilsæt suppehorn og kog med i suppen i en 1⁄3 af den normale kogetid for suppehorn.
Kommentarer
- Du kan nøjes med 1 times kogetid efter grønkålen er tilsat hvis du nøjes med at hakke dem groft.
- Hvis i kun kan spise en del af suppen så frys en del ned og tilsæt kun suppehorn i den del der skal spises.
- Det er vitterligt en meget meget lille mængde kanel der skal til for at give prikken over i’et - for meget kanel ødelægger suppen.
- Glutenfri suppehorn kan fåes i Meny
- Vent med parmesanen til serveringen hvis nogen af gæsterne er veganere