Quiona & Brocolli i Karry
Ingredienser:
2 dl hel quinoa
3 1/2 dl vand
salt
1 broccoli
30 g mandler (eller andre nødder)
1 spsk. smagsneutral olie
2 hvidløgsfed
1 spsk. karry
Lidt ingefær
1 dl vand
saft af 1/2 citron
salt
Fremgangsmåde:
Kom quinoaen i en sigte. Skyl den i koldt vand og dryp den af.
Kom den i en gryde sammen med vandet. Bring det i kog. Kog det under låg ved svag varme i ca. 10 minutter, til frøene åbner sig, og små “ringe” bliver synlige.
Tag gryden af varmen, rør salt i og lad quinoaen trække 10 minutter eller mere under låg. Nu er al væden opsuget, og frøene er løskogte.
Skær enden af broccolistokken. Skær stokken i trekanter og blomsten i små buketter.
Hak mandlerne groft på et skærebræt.
Sæt en stor stegepande eller gryde over middelhøj varme. Rist mandlerne uden fedtstof, til de er lysebrune. Rør i dem eller ryst panden næsten hele tiden. Hæld dem straks i en skål.
Steg videre ved middel varme. Hæld olien på panden. Pres hvidløget ud på panden og kom karry + Ingefær på. Rør, mens karryen syder og bliver “brændt af”.
Kom broccolien på. Tilsæt vand og salt. Rør, mens den steger 3-6 minutter, til den er let sprød. Smag på den løbende.
Bland quinoa og broccoli. Smag retten til med citronsaft og salt.
Drys med mandlerne ved serveringen.