Jespers Opskrifter   Om  Links  Glutenfri ØL

Salat med Beluga Linser

Ingredienser:

2 dl Beluga linser
1 l vand
1 tsk Salt
Grønsagsboullion (f.eks 1 knorr terning)
1/2 squash
1 Rød chili - styrke efter personlig smag
1 Rød sød peberfrugt    
6 forårsløg
* Feta ost.

Dressing

1 fed hvidløg
2-3 spsk Vindruekerneolie
2 spsk Æblecider eddike
Salt
Sukker
Peber
1 tsk Honning
1 tsk stærk sennep  

Fremgangsmåde:

Sæt vand i kog inkl. salt og boullion terning.

Rens grønsager.

Skær squash, peberfrugt og forårsløg i mundrette stykker.

Hak chili fint.

Skyl linserne og kog dem derefter i 18 minutter (så beholder de lidt bid) - si derefter vandet fra.

Hak eller pres hvidløg.

Bland dressingen - undtagen olien som kan tilsættes langsomt under omrøring (man kan også bare blande det hvis man ikke gider det lidt lækrere emulgerede look)

Rør alle ingredienser sammen.

* Smager også godt med feta ost i tern eller smuldret hvis man foretrækker en ikke vegansk version

Udgivet 23.Jan 2021.