Spinatlasagne (ca. 4 personer)
Ingredienser:
400g Frossen spinat. Hakket eller helbladet
Salt
2 dåser hakkede tomater
Basilikum
Paprika
Et touch af chili
2 spsk Rød balsamico
Løg
Hvidløg
1 terning grønsagsboullion (Svære at finde glutenfri)
1 spsk Sukker
Salt
2 spsk Olivenolie
Maizena
Mælk el. kaffefløde
ca. 2 tsk stødt muskat
Salt
Peber
Lasagneplader (glutenfri) + olie
Parmesan, Cheddar eller Mozzarella
Fremgangsmåde:
Spinat
Opvarm spinat i mikrobølgeovn 3x3 minutter. Efter hver 3. minut tilsættes salt. Mere end man skulle tro. Tilsidst sies vandet fra. Ved 900w ovn bør man nøjes med 3x2 minutter.
Tomatsovs
Skær hvidløg og løg i bittesmå stykker. Steg dem i olie. Tilsæt paprika og evt. lidt chili. Retten må (desværre) ikke være stærk det passer dårligt til den. Tilsæt balsamico og lad koge lidt af. Tilsæt nu hakkede tomater, basilikum, grønsagsboullion terning, sukker. Bring i kog. Tilsæt salt efter behag.
Bechamel sovs
Bring Kaffefløde + krydderier tæt på kogepunktet. Tilsæt passende mængde Maizena.
Lasagne
Smør fad med Olie. Derefter lidt bechamel sov. Lav nu lag: Plader, Tomatsovs, spinat, bechamel sovs. Tilsidst et lag plader efterfulgt af bechamel sovs.
Tilberedning ½ time i ovn ved 200 grader. De sidste 10 minutter gratineres med parmesan ost eller lignende.