Svampepaté (ca. 4 personer)
Ingredienser:
1½dl røde linser
1 løg
3 fed hvidløg
olie
250g champion
1 Gulerod
Salt
Peber
100g grøn Pesto (f.eks 1/2 glas "zelekted" basilikum pesto)
2 æg
100g Goudaost (gerne lagret)
2spsk rasp (f.eks glutenfri)
2spsk sesamfrø
Fremgangsmåde:
Linser skylles og koges i ca. 10 minutter. Vand sies fra. Hak løg og hvidløg og steg i lidt olie på panden eller i gryde (uden de tager farve) Champignon vaskes og skæres i tynde skiver og steger nu med indtil de er let brunede. Krydres med salt og peber. Panden tages af og der iblandes reven gulerod, pesto, reven ost og rasp. Nu skal de 2 æg røres i. Her er det vigtigt at massen ikke er så varm at æggene stivner. Nu skal massen i et smurt ildfast fad, overdrysses med sesamfrø og sættes i ovnen. Klar efter 45 minutter ved 180 grader.
Historie
Fantastisk velsmagende opskrift fra “Kogebog for fattigrøve” af Rolf Lund - med ganske få modifikationer. F.eks har jeg fjernet bacon som virker helt unødvendigt her og som også gør at det nu faktisk ER en vegetarret og ikke hvad Rolf Lund forstår som en vegetarret 😏