Tomatsuppe (Papa al Pomodoro)
Original fra: Spise med price - Papa al pomodoro
Ingredienser:
300g Glutenfrit toastbrød el lignende
1/2 kg Danske Tomater
1 dåser flåede cherrytomater
1 dåse knuste italienske tomater
5-6 fed hvidløg
1 tsk røget Chitpotle
1 glas hvidvin
1 en håndfuld basilikum
god olivenolie
grøntsagsbouillon
salt, peber og lidt sukker
revet parmesan
Fremgangsmåde:
- I en gryde ristes røget chipotle og hvidløgsfed i olivenolie til hvidløgene lige akkurat begynder at tage farve.
- Hak tomaterne groft og kom dem i gryden sammen med de flåede tomater og hvidvinen.
- Lad det simre under låg i ca. 20 minutter.
- Tilsæt op til 1⁄4 liter grønsagsboullion.
- Purer med en stavblender.
- Smag til med salt, peber og sukker og lad suppen koge igennem.
- Basilikum strimles, og brød skæres i tern og kommes i suppen.
- Rør brødet ind i suppen til konsistensen minder om en risotto.
- Serveres med revet parmesan.