Tortillas
Ingredienser:
Dej:
300g Masa Harina (blå eller gul)
2 tsk salt
330g/390g* varmt vand (f.eks 1/3 kold og 2/3 nykogt)
Fremgangsmåde:
* 330g til blåt mel og 390g til gult.
Ælt dejen til den bliver som en marcipan agtig klump. Lad hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
Rul klumper på størrelse med en bordtennisbold og pres dem i en tortillapresse. Steges på varm tør non-stick pande i ca. 1-1½ minut på hver side ved lidt over mellem varme. Skifter lidt imellem 6-7 på komfur der går til 9.
I tortilla pressen anvender jeg en frysepose delt i 2. Nemmest bare at klippe de 3 kanter af. Tortillaen kan ikke slippe pressen hvis der ikke anvendes en frysepose eller tilsvarende.
Dejkuglen skal placeres lidt væk fra midten tættest på der hvor pressen samler sig.