Jespers Opskrifter   Om  Links  Glutenfri ØL

Tortillas

Ingredienser:

Dej:
300g Masa Harina (blå eller gul)
2 tsk salt
330g/390g* varmt vand (f.eks 1/3 kold og 2/3 nykogt)

Fremgangsmåde:

* 330g til blåt mel og 390g til gult.

Ælt dejen til den bliver som en marcipan agtig klump. Lad hvile i 30 minutter på køkkenbordet.

Rul klumper på størrelse med en bordtennisbold og pres dem i en tortillapresse. Steges på varm tør non-stick pande i ca. 1-1½ minut på hver side ved lidt over mellem varme. Skifter lidt imellem 6-7 på komfur der går til 9.

I tortilla pressen anvender jeg en frysepose delt i 2. Nemmest bare at klippe de 3 kanter af. Tortillaen kan ikke slippe pressen hvis der ikke anvendes en frysepose eller tilsvarende.

Dejkuglen skal placeres lidt væk fra midten tættest på der hvor pressen samler sig.

Udgivet 26.Sep 2021.